Zo werkt het

Zo werkt het

Doorloop de volgende 3 stappen en start met lezen!

 1. Inloggen

  Log in met het nummer van je bibliotheekpas en bijbehorende pincode of wachtwoord.

 2. Verklaring Leesbeperking

  Vul het formulier in en geef via de Verklaring Leesbeperking aan dat je een leesbeperking hebt.

 3. Toegang tot de boeken

  Je krijgt direct toegang tot de 80.000 gesproken boeken. Titels die je wilt lezen, zet je op je boekenplank door op de bestelknop te klikken. Op de boekenplank passen maximaal 15 titels die je zo lang mag lenen als je wilt.

Je toegang tot passend lezen in de Bibliotheek wordt definitief, zodra wij je inschrijving hebben goedgekeurd. Een medewerker van Bibliotheekservice Passend Lezen belt je op om je gegevens en Verklaring Leesbeperking met je door te nemen. Blijkt dat je geen leesbeperking hebt? Of kan Bibliotheekservice Passend Lezen je herhaaldelijk niet bereiken? Dan wordt je account geblokkeerd.

Wat heb ik nodig?

Om gesproken boeken op je boekenplankje te zetten en af te spelen heb je een werkende internetverbinding nodig. Onze tip: beluister de boeken altijd via een wifi-verbinding om het datagebruik van je mobiele bundel onder controle te houden.
Je kunt gesproken boeken vervolgens afspelen op je pc of via je browser op je tablet of smartphone. Hiervoor gebruik je de online player die op onze website staat. Als je stopt met lezen, onthoudt de player waar in het boek je gebleven bent. De volgende keer dat je het boek opent, ga je automatisch weer verder vanaf dat punt. Handig!

Wat zijn de uitleenvoorwaarden?

Je mag een gesproken boek zolang lenen als je wilt. Echter kun je in totaal 15 boeken op je boekenplank hebben. Als je dit maximum hebt bereikt kun je zelf desgewenst boeken verwijderen van je boekenplank en andere boeken toevoegen. Het is dus niet nodig om een gesproken boek te verlengen, je mag het zolang lenen als je wilt!

Nog geen lid van de Bibliotheek?

Alleen leden van de Bibliotheek kunnen gebruikmaken van passend lezen. Ben je nog geen lid van de Bibliotheek? Ga dan naar een Bibliotheek bij je in de buurt en vraag naar de mogelijkheden en voordelen van een lidmaatschap.

Vragen?

Zie de pagina Veelgestelde vragen voor meer informatie.

Tip! Zet voorlezen aan

Met behulp van de online voorleestool wordt de informatie van deze website voorgelezen. Dit kan heel gemakkelijk. Zet het geluid van de computer aan. Klik op de tekst 'Zet voorlezen aan' die rechtsboven de oranje menubalk staat. Er verschijnt dan een voorleesknop op de pagina waar je bent. Klik op 'voorlezen' en de hele pagina zal voorgelezen worden.

Tip! Tekst vergroten

In internetbrowsers als Internet Explorer, Chrome, Firefox en Safari vergroot je gemakkelijk teksten. Gebruik hiervoor de volgende sneltoetsen:

 • Windows: "Ctrl" vasthouden en tegelijkertijd "+" om te vegroten of "-" om te verkleinen
 • Mac: "Cmd" (appeltje) vasthouden en tegelijkertijd "+" om te vergroten of "-" om te verkleinen